Wil je meer informatie over Brabant Remembers? Wil je tekst, beeld- of videomateriaal ontvangen?

Neem dan contact op met onze marketingpartner: VisitBrabant;

Tamara Ernst, Communicatie en PR, via e-mail of bel +31 6 24 36 09 29.

Overzichtsexpositie van 75 Brabantse oorlogsverhalen tijdens Dutch Design Week

Tijdens Dutch Desgin Week -19 t/m 27 oktober- brengt Brabant Remembers in samenwerking met Studio Rocco Verdult 75 kunstobjecten van persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen samen in één overzichtsexpositie op Strijp-T in Eindhoven.

Lees meer

Brabant Remembers presenteert boek met 75 persoonlijke oorlogsverhalen ‘Brabant, brug naar vrijheid’

Lees meer

Internationaal jongerencongres in Brabant over de toekomst van herdenken

Lees meer

Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom officieel geopend

Lees meer

AR-app brengt Brabantse oorlogsverhalen in meerdere talen onder de aandacht, ook bij jongere generaties

16 mei 2019, Oisterwijk – De living history-app van Brabant Remembers, waarin persoonlijke en levensveranderende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog centraal staan, is voortaan ook in het Engels te beleven. Dit vanwege groeiende internationale belangstelling voor Brabant in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn er nieuwe verhalen toegevoegd uit de gemeentes Vught en Landerd. De app maakt gebruik van de nieuwste technieken en is gevuld met unieke content. Hiermee brengt Brabant Remembers de impact van de oorlog op een eigentijdse manier onder de aandacht, ook bij jongere generaties.

 Lees verder…

 

Brabant Remembers opent Dilemma Doolhof in Bergen op Zoom

Donderdag 13 juni aanstaande wordt in Bergen op Zoom het Dilemma Doolhof geopend. Deze interactieve kunstinstallatie tussen het Canadese en Britse ereveld in, stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het verleden en het heden. Met het Dilemma Doolhof wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar en invoelbaar gemaakt en overgedragen aan jongere generaties. Het Dilemma Doolhof is een concept van Mothership, ontwikkeld voor het programma van Brabant Remembers in samenwerking met Gemeente Bergen op Zoom en Heijmans.

Lees verder…

 

Verhalen uit de oorlog komen tot leven op Bevrijdingsfestival Brabant

Tijdens het Bevrijdingsfestival Brabant op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch bracht Brabant Remembers op zondag 5 mei een aantal van de bijzondere en persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog die zij verzameld hebben tot leven. Acteurs speelden in kleding uit die tijd verhalen na uit de gemeenten VeghelTilburgDen BoschVughtGoirle en Landerd.

Lees verder…

 

Brabantse oorlogsverhalen vastgelegd in STILLLEVENS

16 april 2019, EINDHOVEN – Zeven Brabantse burgemeesters en wethouders hebben gisteravond maquettes onthuld die een scène weergeven uit een verhaal dat zich in hun gemeente afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het zijn weergaven van beslismomenten waarop iemands leven voorgoed veranderde. De collectie heet STILLLEVEN en is opgebouwd rond de 75 oorlogsverhalen die Brabant Remembers selecteerde. De STILLLEVENS zijn ontworpen door Studio Rocco Verdult. Gemeenten zetten de maquettes de komende maanden lokaal in. Onder andere gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur) en ontwerper Rocco Verdult waren aanwezig tijdens de aftrap van dit bijzondere project. Eind oktober haalt Brabant Remembers alle 75 STILLLEVENS op om ze vervolgens samen te brengen in één grote expositie.

 Lees verder…

 

Brabant Remembers plaatst WOII-dilemma’s in het nu met living history app

22 september – Vandaag lanceerde Brabant Remembers in De Bevrijdende Vleugels in Best een living history-app waarin 30 acteurs tien verhalen uit de Tweede Wereldoorlog tot leven brengen, op plaatsen in Brabant die aan de oorlog herinneren. Met deze augmented reality app maakt Brabant Remembers de impact van de oorlog bekend op een eigentijdse manier en staan nieuwe generaties voor dezelfde dilemma’s, geplaatst in het nu. Dertig parachutisten deden in de Brabantse Airborne Regio een historische sprong na. Zij deden dit in de stijl zoals ze tijdens Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn: met authentieke uniformen uit een C47 (Dakota). Met deze sprong wordt aan het laatste onderdeel van de living history- app inhoud gegeven. De app, uniek in Europa qua toepassing, content en techniek, is de start van het programma van Brabant Remembers in opmars naar het hoogtepunt in september en oktober 2019, het jubileumjaar van 75jaar bevrijding van Zuid-Nederland.

Lees verder…