Escape the Kazemat

Escape The Kazemat is een mobiele educatieve escape room speciaal ontwikkeld voor de herdenking van de 75 jaar bevrijding. Het spel neemt kinderen mee in een reis door de Tweede Wereldoorlog, waar zij spelenderwijs leren wat de oorlog inhield en wat er gebeurd is. De escape room daagt de kinderen uit om echte speurders te worden en gaan ervaren hoe ze vroeger leefde in tijden van oorlog. 

Escape The Kazemat | 75 Jaar Bevrijding

De initiators van Escape the Kazemat zien dat de Tweede Wereldoorlog een interessant onderwerp blijft voor het basisonderwijs, maar dat de kennis wegzakt. Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is dat er steeds minder mensen zijn in onze nabije omgeving die deze periode bewust hebben meegemaakt en in staat zijn hun verhaal te vertellen. Waar wij zelf de verhalen van onze (groot)ouders hebben meegekregen, is dit haast onmogelijk voor de huidige generatie kinderen in het primair onderwijs.

Escape The Kazemat is een mobiele educatieve escape room speciaal ontwikkeld voor de herdenking van de 75 jaar vrijheid. Het spel neemt kinderen mee in een reis door de Tweede Wereldoorlog, waar zij spelenderwijs leren wat de oorlog inhield en wat er gebeurd is. Kinderen uit de bovenbouw maken kennis met drie verhalen, op drie verschillende momenten in de oorlog. De verhalen bestaan uit ‘Geronk in de nacht’, ‘Een verraderlijke moord’ en ‘Jullie zijn vrij!’, Nederlandse verhalen afkomstig van Brabant Remembers. De escape room daagt de kinderen uit om echte speurders te worden en gaan ervaren hoe ze vroeger leefde in tijden van oorlog.

Over Experience Republic

De afgelopen maanden heeft Experience Republic hard gewerkt aan een concept wat als doel heeft het vieren van 75 jaar bevrijding, WO2 en het blijven herdenken van de oorlog. Uit de door Brabant Remembers opgetekende 75 verhalen hebben zij drie verhalen gekozen. Deze verhalen heeft Experience Republic vertaald naar het concept: Escape The Kazemat | 75 jaar bevrijding. Experience Republic gelooft in beleving en creëert een ervaring om een thema op een unieke manier te beleven.

Escape the Kazemat in het nieuws: