Brabant Remembers Living History AR-App

De Tweede wereldoorlog heeft Brabant ontelbare uiteenlopende verhalen bezorgd. En zowel angstige als hoopvolle momenten hebben er geschiedenis achtergelaten. In een aangrijpende Augmented Reality App brengt Brabant Remembers deze geschiedenis nu tot leven.

Herbeleef de verhalen van mensen in oorlogstijd in Brabant en bezoek de plek waar hun leven ingrijpend is veranderd. Voel de twijfel, de angst, de hoop en de moed van de mensen die keuzes moesten maken met levensveranderende gevolgen voor zichzelf en anderen.

De Brabant Remembers App laat jou direct in de persoonlijke verhalen stappen. Waar iemand een levensveranderende keuze moest maken, word jij nu voor de keuze gesteld.

De app is gratis te downloaden voor Iphone en Android toestellen.

Start innovatief programma

Met de lancering van de app start het culturele innovatieve programma, dat bestaat uit grote projecten, die horen bij universele verhalen gekoppeld aan (inter)nationale Brabantse ambassadeurs onder wie Rocco Verdult, Social Designer, en Theun Mosk, Theatervormgever. Daarnaast zijn er samenwerkingen met organisaties die Brabant Remembers versterken met hun programma. En dan zijn er nog 60 lokale parels, gebaseerd op verhalen uit alle Noord-Brabantse gemeenten. Samen vormen ze een programma dat leeft onder lokale bewoners en internationale bezoekers. Van Etten-Leur tot Engeland en van Cuijk tot Canada.

 

Klik hier voor het persbericht over de app lancering

Heeft u vragen over de app? Kijk dan bij veelgestelde vragen