Workshopsessies Gemeenten en Ondernemers

Brabant herdenkt en viert in 2019 en 2020 vijfenzeventig jaar leven in vrijheid. Een bijzonder jubileum dat (inter)nationaal in het middelpunt van de aandacht komt te staan. In Brabant willen we dit groots herdenken en vieren. Stichting Crossroads Brabant ‘40-’45 is hiervoor opgericht. Met 75 persoonlijke ervaringen over de Tweede Wereldoorlog wil de stichting de verhalen van toen weer tot leven brengen: groot of klein, over de mobilisatie en de bevrijding, het verzet en de collaboratie of vervolging. Verhalen waarin een levensveranderende keuze centraal staat. Deze levensveranderende keuze willen we vertalen naar de huidige tijd. Zodat jongere generaties zich aangesproken voelen en zich kunnen verplaatsen in de persoonlijke dilemma’s van toen, die vandaag de dag ook nog relevant zijn.

We zijn heel benieuwd wat de plannen van én binnen uw gemeente zijn. Graag onderzoeken we met u de mogelijkheden en kansen om elkaar te versterken. Graag nodigen wij u dan ook uit om aan te sluiten bij de workshop Brabant Remembers van uw regio.

We hebben u eerder al uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst begin juni, ondernemers in Brabant hebben ook eerder kennis gemaakt met Brabant Remembers. Deze workshopsessie gaat een stap verder. Graag horen we nu van u wat er rondom herinneren en herdenken wordt gedaan in 2019-2020 binnen uw gemeente. We willen u vragen om een korte pitch te geven van 5 minuten van uw plannen (mag met of zonder presentatie). Denk voor deze presentatie bijvoorbeeld aan de bestaande initiatieven binnen uw gemeente maar ook aan de nieuwe ideeën en kansen die er liggen. Of waar u bijvoorbeeld ondersteuning wenst.

Aansluitend willen we graag met u aan de slag om vast te stellen waar we elkaar kunnen versterken, waar de kansen voor samenwerking liggen en hoe we samen een programma kunnen aanbieden dat voor uw gemeente -en wellicht ook voor de rest van Nederland- interessant is om te bezoeken.

Is binnen uw gemeente -ook- een andere instelling/organisatie of ondernemer actief rondom dit onderwerp die u graag wilt betrekken bij dit programma? Wilt u deze uitnodiging dan naar hen doorsturen? Ook zij zijn van harte welkom.

Wij kijken er naar uit u tijdens de workshopsessie te mogen verwelkomen.

Namens bestuur Stichting Crossroads Brabant ’40-’45

Ton Rombouts         Femke Klein
Voorzitter                 Programmadirecteur Crossroads Brabant ’40-’45

West Brabant

Dinsdag 19 juni
13:30 – 18:00 uur
  
Theater de Maagd
Potterstraat 25
4615 NG, Bergen op Zoom

Noordoost Brabant

Donderdag 21 juni
13:30 – 18:00 uur

Museum Jan Cunen
Molenstraat 65
5341 GC, Oss

Midden Brabant

Dinsdag 26 juni
13:30 – 18:00 uur
 
Hotel de Leijhof
Heusdensebaan 7
5061 PM, Oisterwijk

Zuidoost Brabant

Woensdag 27 juni
13:30 – 18:00 uur   
 
’t Buitenhuys
Sonseweg 39
5681 BH, Best

Programma

13:30 – 14:00    Inloop
14:00 – 17:00    Programma

  • Welkomstwoord en korte introductie Brabant Remembers door Femke Klein
  • Ondernemer aan het woord
  • Praktische tools voor het ontwikkelen van programmaonderdelen door Rocco Verdult

17:00 – 18:00    Afsluitende borrel