Strijders de musical

REL Entertainment – 5 t/m 29 mei 2021 – museum Bevrijdende Vleugels, Best

Stichting REL Entertainment presenteert in samenwerking met Museum Bevrijdende Vleugels, Brabant Remembers en Stichting Crossroads het muziektheaterspektakel Strijders.

Voor volk en vaderland…

Strijders vertelt het verhaal van een Brabants dorp in 1939. “Het zal zo’n vaart niet lopen,” klinkt het vrolijk in het dorpscafé. Maar na vijf dagen strijd op de Grebbeberg is er een nieuwe realiteit: Nederland is niet neutraal, we zijn bezet door de Duitsers. Zijn je vrienden nog wel te vertrouwen? Hou je je stil of ga je in verzet? Moet je geheimen verzwijgen voor de veiligheid van anderen? Of kies je voor jezelf?

Gebaseerd op waargebeurde oorlogsverhalen uit Noord-Brabant waarin mensen zoals jij en ik dagelijks geconfronteerd werden met levensveranderende keuzes.

Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om de geweldige, unieke en persoonlijke muziektheatervoorstelling ‘Strijders’ te annuleren.
De musical is inmiddels twee keer verzet maar door de aanhoudende coronacrisis is het met de huidige regelgeving en adviezen vanuit de overheid en het RIVM niet mogelijk om de musical uit te voeren. Mochten er in de toekomst nieuwe data komen, zullen wij dit uiteraard laten weten. 

Over REL Entertainment

Stichting REL Entertainment is in 2016 onstaan vanuit een grote passie voor muziektheater. REL staat voor Roy Verhoeven, Eefje Jacobs-Heiblom en Luc Vorselaars. Roy, Eefje en Luc zijn drie jonge enthousiaste, ondernemende, amateur theatermakers die vanuit een eigen perspectief verhalen met een groot en divers publiek willen delen. Zij willen zichzelf graag onderscheiden door nieuwe theaterproducties te creëren op bijzondere locaties. In 2017 mochten zij dat doen met hun eerste productie ‘En toen was het Oorlog…’. Deze voorstelling speelde zich af in de Tweede Wereldoorlog en werd opgevoerd in een militaire loods van Museum Bevrijdende Vleugels te Best. Omdat in 2019 en 2020 wordt gevierd dat Nederland 75 jaar bevrijd is, wilden Roy, Eefje en Luc wederom een voorstelling ontwikkelen met dezelfde thematiek. Ondersteund door een professioneel creatief team en met een cast van inmiddels bijna 30 Brabantse acteurs en actrices, speelt REL in 2020 dan ook zijn tweede grote productie Strijders.