Liberation Route Brabant wandelroute

De Liberation Route Brabant leidt je langs historische locaties die een belangrijke rol speelden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog. De route is onderdeel van de Europese LRE Hiking Trail. De Brabantse etappe volgt het Airborne Wandelpad en vertelt het verhaal van Operatie Market Garden. De route in Brabant start vanaf de grensovergang bij Lommel (B) richting Valkenswaard. Via vijf etappes van in totaal 125 kilometer loop je naar Grave, waar de route de provincie weer verlaat. De route loopt over het knooppuntennetwerk. Er zijn speciale ‘Liberation Route Brabant’-schildjes die de route markeren evenals de monumentale wegwijzers genaamd ‘Vectors of memory’ die de belangrijkste locaties langs de route markeren. Onderweg zijn er veel tussenstops te maken bij musea, monumenten, begraafplaatsen en andere historische locaties die herinneren aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog.

Bestel de speciale wandelkaart waar de route langs de wandelknooppunten en belangrijkste bezienswaardigheden in de Brabantse gemeenten op staat weergegeven. De wandelroutekaart is verkrijgbaar bij toeristische informatiepunten (VVV), partners van VisitBrabant en te bestellen via de webshop van VisitBrabant.

Liberation Route Brabant fietsroutes

De Liberation Route Brabant vertelt het verhaal van de bevrijding, maar toont ook wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend voor gewone Brabanders. Acht fietsroutes, verspreid over Noord-Brabant, leiden je langs Brabant Remembers-verhalen, luisterzuilen van de Liberation Route Europe, monumenten en musea, die samen de impact van de oorlog op Noord-Brabant zichtbaar maken.

De Liberation Route Brabant is uitgezet over het Brabantse fietsknooppuntennetwerk. Op ieder knooppunt vind je een bordje met ‘Liberation Route’. De acht fietskaarten zijn los verkrijgbaar, maar er is ook een luxe cadeaubox met daarin de complete set kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op RoutesinBrabant.nl.

Kijk voor gedetailleerde informatie over de fiets- en wandelroutes op visitbrabant.com.