Airborne Best Bevrijdende Vleugels

Inleiding

We nodigen u van harte uit voor ‘Brabant Remembers; de Kick-off’. Graag kijken we met u vooruit naar hoe we 80-jaar vrijheid kunnen herdenken, herinneren en vieren. Met oorlog in onze achtertuin en -bijna- tachtig jaar afstand tot de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog is het belangrijk om het gesprek te voeren over inhoud en vorm van het herdenken en vieren. Hoe houden we deze geschiedenis relevant, hoe betrekken we nieuwe en jongere doelgroepen en hoe zorgen we dus dat we het niet vergeten. Het zijn een paar uitdagingen waar we graag met u over van gedachten wisselen.  

In het plenaire ochtendprogramma, welke gedeputeerde Stijn Smeulders zal openen, nemen we u mee in onze visie over de invulling van 80-jaar vrijheid en wordt een inspirerende lezing gehouden door Tessa Cramer. Tessa Cramer is futurist en verbindt haar visie op toekomstdenken aan het gedachtegoed van Brabant Remembers. Met haar kennis over de futuristische mindset moedigt ze je aan om na te denken over de toekomst en deze mede te creëren. De Tweede Wereldoorlog herinneren en herdenken met een hoopvol handelingsperspectief. 

 We hopen u op deze inspirerende dag weer te zien en kijken uit naar uw komst!

Praktische informatie

Evenement: Brabant Remembers: de Kick-Off
Datum: Donderdag 20 oktober
Tijd: 09:30 – 12:00 uur
Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant
Adres: Brabantlaan 1, 5216 TV ’s-Hertogenbosch
Voor wie: Initiatiefnemers en organisatoren van WOII gerelateerde activiteiten rondom herdenken en herinneren, en vrede en vrijheid.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Programma

Inhoudelijk programma
09:30 – 10:00    Ontvangst
10:00 – 12:00    Inhoudelijk programma met o.a. visie over de invulling en een inspirerende lezing
12:00                  Einde ochtendprogramma