Meest gestelde vragen

Hoe is de keuze van de scènes tot stand gekomen en hoe kom ik te weten welke scène in het STILLLEVEN van mijn gemeente is afgebeeld?

Elk STILLLEVEN verbeeldt een sleutelscène die het verhaal inhoudelijk of beeldend kenmerkt, bedoeld om de kijker nieuwsgierig te maken om het hele verhaal te willen weten. De scène nodigt kijkers uit om te interpreteren, te fantaseren of zich in te leven in de situatie van toen. Er is rekening gehouden met het totaalbeeld van 75 STILLLEVENS in één expositie, waarbij de diversiteit van scènes een breedspectrum aan momenten weergeeft.

Wil je weten welke scène wordt uitgewerkt in het STILLLEVEN van jouw gemeente, stuur dan een mail naar info@roccoverdult.nl 

Welke afmetingen heeft de sokkel en op welke manier kan deze worden ingezet?

De sokkel is gemaakt om het STILLLEVEN op ooghoogte te kunnen bekijken. De sokkel heeft net zoals het STILLLEVEN geen voor- of achterkant, zodat mensen letterlijk om de scène heen kunnen lopen.

De sokkel is verstelbaar en bestaat uit 3 delen van 45 cm hoog, waarmee het STILLLEVEN  op een hoogte van 1,35 meter (voor volwassenen) of 90 centimeter (voor kinderen of mensen in een rolstoel) ligt. Daar bovenop staat een kap die ook weer 45 cm hoog is.

Afbeelding van de sokkel

Zijn de STILLLEVENS een letterlijke vertaling van het feitelijke verhaal?

De STILLLEVENS zijn tot stand gekomen vanuit oprecht respect voor de verhalen van Brabant Remembers en vormen een artistieke vertaling daarvan. Om de essentie van de gekozen scène binnen het verhaal zo goed mogelijk over te brengen zijn artistieke keuzes gemaakt door het team van ontwerpers.

Waar kan ik foto’s van het STILLLEVEN krijgen?

Studio Rocco Verdult levert bij elk STILLLEVEN één foto die gebruikt kan worden in officiële uitingen en richting de pers. Mocht je meer beeldmateriaal nodig hebben voor officiële doeleinden neem dan contact op met info@roccoverdult.nl

Op de foto staan van links naar rechts: Rocco Verdult, Femke Klein & Henri Swinkels