Zoekplaat – Living History AR App Brabant Remembers

Brabant Remembers heeft speciaal voor scholen een zoekplaat ontwikkeld om op een vernieuwende manier de Tweede Wereldoorlog te bespreken in de klas. In deze zoekplaat zitten tien persoonlijke en levensveranderende verhalen verstopt die tot leven komen via Augmented Reality. Met de nieuwste technieken in de gratis Living History App van Brabant Remembers komen animaties tot leven en worden de verhalen verteld. Zo ontdek je bijvoorbeeld waarom de Duitse Paula Pottgiesser een kabouter plaatste in de etalage van het onopvallende boekenwinkeltje ‘Arnolds boeken’ in Veghel. En wat café-eigenaar Gerard verstopte onder een tentzeil in natuurgebied De Kampina.

Toegankelijk en vernieuwend
In de gratis Living History AR-App van Brabant Remembers komen waargebeurde WOII-verhalen tot leven. Met behulp van de nieuwste Augmented Reality technieken beleef je zo levensveranderende oorlogsverhalen niet alleen op de locatie waar het verhaal zich daadwerkelijk heeft afgespeeld maar ook gewoon thuis. Met deze zoekplaat en de Living History App geeft BrabantRemembers WOII verhalen door aan jongere generaties op een toegankelijke en vernieuwende manier.

Zoekplatenactie voor scholen

Speciaal voor scholen stelde Brabant Remembers 25 zoekplaten beschikbaar. Scholen konden gratis een zoekplaat ontvangen en daarmee op een vernieuwende manier de Tweede Wereldoorlog te bespreken in de klas. Deze actie is inmiddels afgelopen. 

Mede mogelijk gemaakt door:

De zoekplatenactie voor scholen en de Living History AR App van Brabant Remembers werd mede mogelijk gemaakt met de steun van het Mondriaan Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.