WOII & burgerschap

 

Past de geschiedenis van WO2 bij het vak burgerschap? Ja!

Kom naar de conferentie ‘Plekken met een verhaal: WO2 en Burgerschap’ op 29 maart 2019 te ’s-Hertogenbosch en Vught.

 

Op deze conferentie wordt een nieuw lesprogramma gepresenteerd dat speciaal is ontwikkeld door Stichting Musea en Herinneringscentra ‘40-’45 voor het vak burgerschap op het mbo. Dit project is gefinancierd door het Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Steeds meer mbo-docenten zoeken naar invulling voor het vak burgerschap en willen graag een bezoek brengen aan oorlogsmusea met hun studenten.

Vijf musea en herinneringscentra (Nationaal Monument Kamp Vught, Indisch Herinneringscentrum, Kamp Amersfoort, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en het Joods Cultureel Kwartier) hebben de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met vijf MBO- instellingen een educatief programma ontwikkeld bestaande uit een digitale les en educatief programma’s op locatie. Met als samenwerkingspartners Nationaal Comité 4 en 5 mei, de Anne Frank Stichting en het Landelijk Steunpunt Gastsprekers.

 

Kom inspiratie op doen tijdens deze conferentie. Keynote speaker is Bram Eidhof, universitair docent burgerschapsonderwijs aan de Universiteit van Humanistiek. U kunt tijdens de verschillende workshops inspiratie opdoen hoe invulling te geven aan burgerschap in lesprogramma’s in de klas en in educatieve programma’s in het museum.

De dag wordt georganiseerd door SMH in samenwerking met mbo studenten van het Koning Willem I College te ’s-Hertogenbosch.

Deelname is gratis inclusief lunch.

Aanmelden is wel verplicht en kan via de website www.lerenvanwo2.nl.

Hier vindt u ook het programma en toelichting op de verschillende workshops.