Vrijheidscollege voor kids met Dieuwertje Blok

Het Generaal Maczek Memorial viert zijn opening met een speciaal vrijheidscollege voor kinderen door Dieuwertje Blok.

Op 1 april aanstaande organiseert het Generaal Maczek Memorial, in samenwerking met de Vrijheidscolleges en Brabant Remembers een college over vrijheid, speciaal voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Presentatrice Dieuwertje Blok komt hiervoor naar het Maczek Memorial Breda aan de Ettensebaan 17A, nabij het Pools Militair ereveld.

Dieuwertje Blok is zich heel bewust dat zij leeft in vrijheid; “Mijn moeder was 17 toen de oorlog uitbrak en 19 toen ze moest onderduiken. Haar verhaal is natuurlijk ook heel bepalend geweest voor mijn gevoel van vrijheid. Ik ben het aan haar verplicht om, net als zij gedaan heeft na de oorlog, ervoor te waken dat de bevrijding toen niet voor niets is geweest.” Geïnspireerd door het verhaal van Dieuwertje wordt er na afloop van het college, met de kinderen zelf schilderijtjes maken over Vrijheid. Deze schilderijtjes worden aan het einde van de bijeenkomst in het Maczek Memorial Breda geplaatst in een kleine tentoonstelling die t/m 5 mei te zien zal zijn.

Het programma begint om 14.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Er is plaats voor maximaal 50 kinderen. Kinderen kunnen aangemeld worden door een mail te sturen naar: Opening@maczekmemorial.nl o.v.v. KIDSCOLLEGE, waarin opgenomen Naam, leeftijd, naam van de school en of je als (groot)ouder aanwezig blijft of niet. De aanmelding wordt bevestigd.

Het vrijheidscollege van Dieuwertje Blok is de start van het scholenprogramma van het Maczek Memorial Breda, waar het streven is om elk jaar iedere groep 8 uit Breda in het Maczek Memorial te ontvangen en te vertellen over de bijdrage van de Poolse soldaten aan de bevrijding van Nederland. Meer informatie vind je op: www.vrijheidscolleges.nl/agenda

Het Generaal Maczek Memorial wordt op 31 maart 2020 geopend. De geboortedag van Generaal Maczek. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Mary Heessels, comité Opening van het Generaal Maczek Memorial. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 117 087 80 of via info@maczekmemorial.nl