Nog 10 dagen om je subsidieaanvraag in te dienen bij Brabant Remembers.

Lokale initiatieven rondom persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog kunnen een financiële bijdrage aanvragen bij Brabant Remembers. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 15 december 2018 via brabantremembers.com/callforproposal.

Verhalen zijn er om verteld te worden. Brabant Remembers verbeeldt 75 persoonlijke en levensveranderende verhalen op diverse culturele manieren.  Die verhalen worden actueel door de dilemma’s van toen te vertalen naar het nu in een cultureel en innovatief programma.

Aanleiding

Brabant Remembers, de provincie Noord-Brabant en het Nationaal fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) willen de impact van de Tweede Wereldoorlog overdragen, tastbaar en invoelbaar maken, vooral voor jongeren en mensen van wie de ouders niet in Nederland zijn geboren. Dit doen zij met een cultureel en innovatief programma met als basis één van de 75 persoonlijke levensveranderende verhalen. Doel is dat mensen zich in willen spannen voor het in stand houden van vrede, democratie, rechtsstaat en de internationale rechtsstaat. In de nabije toekomst, maar ook op de lange termijn.

Aanvraag

Brabanders met een mooi project dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog, kunnen een subsidieaanvraag indienen bij Brabant Remembers. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 15 december 2018 via de website van Brabant Remembers. De voorwaarden voor het verkrijgen van een subsidie zijn te vinden op brabantremembers.com/callforproposal.