Bekijk het bericht in Mailchimp

Criteria call for proposal bekend

 

Brabant Remembers heeft samen met Nationaal fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) en de provincie Noord-Brabant de mogelijkheid ontwikkeld voor een financiële ondersteuning van projecten en initiatieven. Middels deze ‘call for proposal’, onze oproep om voorstellen in te dienen, is het mogelijk om een financiële bijdrage voor je project aan te vragen. 

Belangstellenden kunnen een voorstel indienen dat overeenkomt met het thema van Brabant Remembers en de gestelde criteria van deze call for proposal. Correspondeert de aanvraag met de gestelde richtlijnen dan kun je de aanvraag bij ons indienen.

De deadline voor het indienen van voorstellen is 15 december.

Bekijk de voorwaarden hier

 

Veteranen bezoeken Brabant

 

Op 18 september hebben wij, in samenwerking met de Stichting Nederland-Amerika en  stichting 18 september Eindhoven, een bijzonder programma voor WOII-veteranen georganiseerd. Wij ontvingen hen bij museum Bevrijdende Vleugels in Best waar zij een meet & greet aan gingen met (inter-) nationale jongeren die dezelfde leeftijd hebben als de veteranen toen zij Nederland bevrijdden. Het bezoek werd aangevuld met een bezoek aan het museum, onder leiding van ervaren gidsen en een bezoek aan de Paulushoeve, de originele landingsplaats van de parachutisten die in 1944 – tijdens Operation Market Garden – boven dit gebied sprongen.

Documentaires Omroep Brabant

 

In samenwerking met Omroep Brabant worden van alle Brabant Remembers verhalen mini-documentaires gemaakt. Op de locatie waar het verhaal zich afspeelde, worden -indien mogelijk- de ooggetuigen gevraagd hun verhaal te vertellen. Dit wordt aangevuld met oud beeldmateriaal. Wanneer niemand uit eerste hand het verhaal kan vertellen worden ambassadeurs voor de camera gevraagd; mensen die vanuit directe betrokkenheid en/of inhoudelijke expertise het verhaal goed kunnen vertellen.

De eerste mini documentaires zijn inmiddels gepubliceerd en komende weken zullen er meer volgen. Klik op onderstaande afbeelding om de mini documentaires te bekijken.

 

LIVING HISTORY APP

Herbeleef de verhalen van mensen in oorlogstijd in Brabant en bezoek de plek waar hun leven ingrijpend is veranderd. Voel de twijfel, de angst, de hoop en de moed van de mensen die keuzes moesten maken met levensveranderende gevolgen voor zichzelf en anderen.

Er zijn ook interactieve Brabant Remembers posters beschikbaar voor scholen, VVV’s en ondernemers. Houd hiervoor de site in de gaten.

 

Brabant Remembers in Londen

Dit jaar waren we vanuit Brabant Remembers voor de tweede keer aanwezig op de World Travel Market in London van 5 t/m 7 november.

Samen met partner Liberation Route Europe werd de internationale campagne “Europe Remembers” onder de aandacht gebracht. Ook presenteerde Brabant Remembers zichzelf op het NBTC Holland Paviljoen. De World Travel Market is een van de grootste trade beurzen in Europa en biedt een breed scala aan bestemmingen en reisproducten voor internationale reisprofessionals en journalisten.

De World Travel Market creëert een unieke kans voor Brabant Remembers om in contact te komen met de buitenlandse touroperators, busbedrijven, cultuur verenigingen, riviercruise maatschappijen en pers. De focus van Brabant Remembers ligt hierbij op de positionering van Brabant waarbij persoonlijke verhalen worden verteld over de Tweede Wereldoorlog. Deze 75 verhalen – voor elk jaar leven in vrijheid één – vormen in 2019-2020 de basis van een Brabant breed cultureel programma.