Lang is er goede hoop gehouden op het kunnen laten doorgaan van Militracks op 19 & 20 september a.s. in het museumpark van Oorlogsmuseum Overloon.  Het jaarlijkse evenement (het grootste ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog) werd eerder al in verband met de Corona-crisis al verplaatst van mei naar september dit jaar.

Helaas hebben de nog altijd bestaande gezondheidsrisico’s en de strenge maatregelen die daar noodzakelijkerwijs uit voortvloeien de organisatie doen besluiten om Militracks te verplaatsen naar 15 & 16 mei 2021.  Een belangrijk onderdeel van Militracks is onder andere het meerijden op historische voertuigen. Door alle maatregelen zou dat vrijwel onmogelijk zijn. Ook de grote Militaria markt zou een gezondheidsrisico kunnen vormen. De enige verstandige beslissing, gezien ieders veiligheid, is dan ook het evenement te verplaatsen.

Jubileum jaar 2021
Op 25 mei 2021 bestaat het museum 75 jaar, tijdens Militracks wordt hier volgend jaar natuurlijk ook uitgebreid bij stilgestaan.  Er zitten genoeg mooie plannen in de koker, dus er wordt zeker weer iets bijzonders van gemaakt.