S-HERTOGENBOSCH, 16 september 2019 – Brabant Remembers presenteerde op 16 september in Toonzaal Willem Twee Den Bosch het boek Brabant, brug naar vrijheid; een verhalenbundel vol persoonlijke, ingrijpende en inspirerende Brabantse oorlogsverhalen.

In de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. In het boek Brabant, brug naar vrijheid staan bijzondere en inspirerende verhalen: groot en klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie en bevrijding. Verhalen waarin een levensveranderende gebeurtenis, keerpunt of dilemma centraal staat. Meer dan vijfenzeventig persoonlijke verhalen. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de samenleving. Daarnaast zijn de verhalen verrijkt met verschillende essays en historische kaders die het tijdsframe en bijzondere gebeurtenissen duiden.

Directeur Brabant Remembers Femke Klein is trots. “Bijzonder is dat deze verhalen echt zijn opgehaald. In 2017 en 2018 hebben we regio-bijeenkomsten georganiseerd en daar zijn meer dan 600 verhalen verzameld. We hebben een selectie gemaakt en dit is het resultaat. Ik ben er ontzettend blij mee. Het is niet óns verhaal dat we vertellen, wij hebben anderen een podium geboden.” De verhalen vormen het uitgangspunt voor een provincie breed programma en (inter)nationale campagne Brabant Remembers.

Boek te koop
Het boek Brabant, brug naar vrijheid is nu te koop via (online) boekenwinkels voor €19,44

 

Bekijk hieronder de foto’s van de boekpresentatie.