Het nieuwe Lancaster Paviljoen in Oorlogsmuseum Overloon gaat vliegend van start. Op het schuine dak van het paviljoen liggen de resten ( meer dan 2000 grotere en kleinere wrakstukken ) van een Britse bommenwerper tentoongesteld. Uniek in de wereld want nergens anders is een vliegtuig op deze manier te zien. Bijzonder is dat de expositie vanaf deze week wordt verrijkt met een augmented reality beleving. Bezoekers kunnen via hun smartphone de App “Lancaster NN775 Overloon” downloaden waarmee het gigantisch grote toestel van 21 bij 31 meter in augmented reality wordt getoond. Een bijzondere beleving want de zware bommenwerper is daardoor vliegend te zien in het museum.

Bij het toestel zijn drie grote vloerstickers geplaatst die bezoekers kunnen scannen met hun smartphone. Hierna kunnen ze met eigen ogen zien hoe de Avro Lancaster NN775 eruit zag en hoe deze opereerde. Ook is de App verder uitgebreid met alle informatie over de cockpit, staart, motoren en het landingsgestel. De App is tot stand gekomen in samenwerking met Dutch Rose Media.

Bij het vliegtuigwrak is ook ruimte voor herdenken. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de zevenkoppige bemanning die om het leven kwam bij de crash in 1945. Hun namen en gezichten worden niet vergeten.

Foto 1 en 2: Impressie Augmented Reality Lancaster in Oorlogsmuseum Overloon

Foto 3: Lancaster Crew