Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wandeltocht ‘Battle at Best’

augustus 25 | 08:00 - 17:00

€10

Deze bijzondere wandeltocht ‘Battle at Best’ zal verzorgd worden door Battlefield expert Edwin Popken. Samen met Edwin loop je door de bossen van Best, en bezoek je bijzondere hotspots van Operatie Market Garden. Een ticket kost €10. Inschrijven is mogelijk via onderstaande website vanaf juni.

Kort nadat de 101ste luchtlandingsdivisie was geland op de Sonse Heide trok H-502 erop uit om de brug over het Wilhelminakanaal bij Best te veroveren. Hun missie bleek gedoemd te mislukken toen zij door navigatiefouten en een Duitse machinegeweer richting Best afzwaaiden en in gevecht kwamen met Duitse versterkingen uit de richting Boxtel. Terwijl de situatie steeds meer escaleerde doordat de Duitsers versterkingen bleven aanvoeren, werd een het hele 3e bataljon en tenslotte ook het 2e bataljon in het gevecht gezogen. Terwijl de Amerikanen zich aan de westrand van het bos ingroeven, lukt het de Duitsers om de bossen te infiltreren en zich achter de Amerikanen en door het hele bos in te graven. Verwarrende vuurgevechten en waren het gevolg.
In deze rondleiding gaan we wandelend over dit deel van het slagveld. Tijdens de wandeling wordt de slag stap voor stap uitgelegd, en ook hoe de omgeving er toentertijd uit zag. We zullen op deze wandeling ook zeer veel gevechtsstellingen ontdekken, sommige nauwelijks zichtbaar, anderen bijna puntgaaf. Hierdoor krijgt u een zeer goed beeld van de omvang en verwarring van de gevechten in de Sonse Bossen in september 1944. 

Gegevens

Datum:
augustus 25
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
http://www.battlefielddiscovery.nl/battlefield-tours/market-garden---sonse-bossen

Locatie

Museum Bevrijdende Vleugels te Best
Sonseweg 39
Best, Noord-Brabant 5681 BH Nederland
+ Google Maps