Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie: Royal Welsh Art

25 oktober 2019 - 5 februari 2020

Op 27 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch werd bevrijd door de Royal Welsh. De stad herdenkt en viert de bevrijding. Museum Slager sluit hierbij aan met een grote tentoonstelling van 25 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020. Deze expositie biedt een unieke combinatie van verhalen en materialen van de bevrijders en actuele werken van kunstenaars uit Wales.

In het museum is een sfeerkamer ingericht als een ‘officers mess’, waarin uniformen, militaire memorabilia, schilderijen, zilverwerk en andere objecten te zien zijn, die het verleden en het heden van het regiment vertellen. Een groot aantal organisaties uit Wales en Nederland levert hieraan bijdragen, zoals het Firing Line Museum, The Regimental Museum of the Royal Welsh,  The Royal Welsh, en  het Nationaal Militair Museum.

In samenwerking met Y Galeri Caerffilli is het gelukt schilderijen en andere werken van zeven kunstenaars uit Wales in het museum te exposeren. Te zien zijn werken van Jane Malvisi (keramiek), Bert Evans, Elin Siân Blake (schilderijen over en van de symboliek en het dagelijkse leven in Wales) en Barry Lewis (sculpturen van ge-recycled materiaal). De bijzondere landschappen van Wales zijn te zien in het werk van Louise Collis en Howard Jones, én in schilderijen van de Nederlandse schilder Fred Schley, die de landschappen toont vanuit een Bosch perspectief.

Flankerend aan de expositie organiseren Museum Slager en de Gemeente ’s-Hertogenbosch een flink aantal activiteiten, zoals lezingen over de bevrijding van ’s-Hertogenbosch en de rol van de Royal Welsh hierin, een lespakket en een puzzeltocht die jongeren op een educatieve manier laat kennis maken met Welsh Art en de Royal Welsh. In de zalen zullen uitgebreide zaalteksten aanwezig zijn om de bezoekers te informeren.

Gegevens

Begin:
25 oktober 2019
Einde:
februari 5
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.museumslager.com/

Locatie

Museum Slager
Choorstraat 8
's-Hertogenbosch, 5211 KZ NL