Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie 75 jaar bevrijding Brabantse Wal

20 oktober 2019 - 31 mei 2020

In samenwerking met Stichting Bevrijding Brabantse Wal, verzamelaars uit de regio, De Bibliotheek, het West-Brabants Archief en het Bevrijdingsmuseum Zeeland organiseert het Markiezenhof deze expositie over 75 jaar bevrijding Brabantse Wal.

Met allerlei objecten en verhalen komt de geschiedenis tot leven op verschillende locaties.

Na vier jaar bezetting door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog landden op 6 juni 1944 de geallieerden in Normandie. Hiermee begon de bevrijding van Europa. Op de Brabantse Wal werden de gemeenten in oktober en begin november dat jaar door de Canadezen bevrijd. De hevige gevechten die hiermee gepaard gingen waren onderdeel van de Slag om de Schelde in West-Brabant en Zeeland.

In De Bibliotheek (Bergen op Zoom, Hoogerheide, Steenbergen) staan de verhalen achter de objecten centraal tijdens deze tentoonstelling. Ook gebruiken ze verhalen die zijn opgehaald door het project Crossroads van Visit Brabant en Erfgoed Brabant en de Liberation Route.

Daarnaast wordt samengewerkt met de Stichting VeteranenKunst die diverse kunstvoorwerpen voor de tentoonstelling beschikbaar stelt. Deze veteranenkunst zie je in de Tuinzaal van het Markiezenhof.

Gegevens

Begin:
20 oktober 2019
Einde:
31 mei 2020
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Nieuwe waalreseweg 189
Valkenswaard, 5552 EJ NL