Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto’s

22 juni 2020 | 00:00 - 30 augustus 2020 | 00:00

De 50 indrukwekkendste foto’s van de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant zijn tot en met zondag 30 augustus te zien in het auditorium van NM Kamp Vught. 

De tijdelijke tentoonstelling komt voort uit het landelijke project De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s, dat onder meer resulteerde in een gelijknamig fotoboek. Aan de basis hiervan stonden de zoektochten op provinciaal niveau. In Noord-Brabant is de selectie gemaakt door een werkgroep bestaande uit Jan van Oudheusden (oud-provinciaal historicus), Patrick Timmermans (directeur Erfgoed Brabant) en Emy Thorissen (conservator van de Brabant-Collectie/Tilburg University). Het mondde uit in een pop-uptentoontstelling die als onderdeel van de ‘Vrijheid-express’-bus in april en mei door de gehele provincie had moeten reizen, tot het coronavirus die plannen doorkruiste. Dat de expositie nu alsnog te zien is, is een geluk bij een ongeluk, legt Van den Eijnde van NM Kamp Vught uit. “Omdat we tot 1 september geen groepsactiviteiten mogen organiseren, staat ons gloednieuwe auditorium leeg. Als je daar de stoelen uithaalt, blijkt het zeer geschikt voor een tentoonstelling zoals deze. Zo krijgt deze fraaie tentoonstelling toch nog het podium die het verdient.”

Voor de POP-UP tenontoonstelling volstaat een regulier toegangsbewijs om de tentoonstelling te bezoeken, bezoekers dienen in lijn met de RIVM-richtlijnen vooraf wel een ticket te reserveren via de website van NM Kamp Vught.

 

Gegevens

Begin:
22 juni 2020 | 00:00
Einde:
30 augustus 2020 | 00:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Nationaal Monument Kamp Vught
Lunettenlaan 600
Vught, 5263 NT NL
Telefoon:
+31 (0)73 6566764
Site:
http://www.nmkampvught.nl