Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Airborne

augustus 27 - oktober 31

Duizenden paratroepen, honderden gliders en vliegtuigen werden 75 jaar geleden ingezet om ons land te bevrijden. Een indrukwekkend, hoopvol en intens beeld. Op basis van dit beeld bedacht Blauwe Uur ‘Airborne’, een installatie met duizenden witte vlaggen boven je hoofd, op de heide naast museum Bevrijdende Vleugels. Deze vlaggen staan symbool voor de vele parachutisten die hier naar beneden kwamen én voor vrijheid, feest en vrede. Na zonsondergang worden met videoprojecties op de vlaggen het vallen, het zweven op de wind en de veelheid aan parachutisten verbeeld. Met Airborne creëert Blauwe Uur een moment om je te verbeelden wat er 75 jaar geleden is gebeurd.

Praktische informatie
Locatie: Het heideveld bij museum Bevrijdende Vleugels
Data: Het kunstwerk is van 7 maart tot november te bezoeken, de projecties vinden t/m 18 mei van woensdag- t/m zondagavond tot 22:00 uur plaats.

Tickets
De kunstinstallatie Airborne is gratis te bezoeken. Wij bevelen een aanvullend bezoek aan museum Bevrijdende Vleugels aan.

Museum Bevrijdende Vleugels heeft speciale arrangementen ontwikkeld om de Airborne beleving compleet te maken. Tickets kun je hier kopen:
– Entree museum Bevrijdende Vleugels en bezoek aan Airborne
– Rondleiding door het museum met ervaren gids
– Bezoek Airborne en museum vooraf gegaand door een heerlijke 3 gangen diner bij ’t Boshuys in Best

Na aanschaf van het ticket voor de gids en/of het 3-gangen diner is het verplicht een telefonische reservering te plaatsen, dit kan door te bellen naar 0499 – 329 722.
– De gidsen zijn alleen te reserveren op vrijdagen en zaterdagen om 19.00 uur in de periode van 7 maart t/m 18 mei 2020.
– De 3-gangen diners kunnen alleen gereserveerd worden op vrijdagen en zaterdagen om 17.30 uur in de periode van 7 maart t/m 18 mei 2020. Het museum is vanaf 19.00 uur geopend voor bezoek.

Gegevens

Begin:
augustus 27
Einde:
oktober 31
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Museum Bevrijdende Vleugels
Sonseweg 39
Best, 5681 BH NL